T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / AKYAZI - Küçücek Ortaokulu

OKULUN TARİHÇESİ

 

              Okulun Tarihçesi:

 

           Okulumuz ilk kez 1929 yılında,Üç sınıflı okul olarak hizmete açılmıştır 1939 yılında beş derslik olarak eğitimini sürdürmüş  Köy merkezinde değişik tarihlerde mevcut binanın yeri değişmiş, bazı ekler yapılmıştır.İlk defa belli plan dahilinde 1989 yılında Köy merkezinden biraz dışına çıkılarak bugünkü Sakarya caddesi üzerinde Mevcut alan eski bir mezarlık olan Cuma camiinin karşısındaki alana 7500 m karelik bir alan tahsis edilmiş ve tip projeye çok uygun olmayan 10 derslikli bir bina inşaatına başlanmış belli aralıklarla  1992 yılında kısmen  Bina bitirilmiş aynı dönemde Köy Belediye statüsüne girmiştir. Bina çatısı tamamlanmadan İlkönce 1 kademe bir ay sonrada  2. kademe binaya taşınmış Eğitim Öğretim yılı bitiminde binanın çatısı da tamamlanmıştır. Bahse konu olan binada Eğitim öğretim sürdürülmüş fakat artan öğrenci ihtiyacını karşılamadığında bina içine bazı tadilat değişikliklere gidilmiş bazı birimler dersliğe dönüştürülmüştür.bir dönem ikili öğretim yapılmış ihtiyacı karşılamayacağı kesinlik kazanınca talepte bulunulmuş ve bu bölüm için planlanan ek bina Cumhuriyet mahallesine Cumhuriyet İlköğretim okulu olarak yapılmış olmasına rağmen Merkezin yükünü hafifletmemiş sonuçta mevcut sanayi kuruluşları Milli Eğitim ve  Okul Aile Birliği , Belediye ve Kaymakamlık katkıları ile aynı bahçe içinde kuzey bölümünde tip projeye uygun mevcut  ek bina yapılmıştır.Binanın hizmete girdiği tarih 31/12/2003 dir. 2012 yılında çıkan 4+4+4 yeni eğitim sistemi nedeniyle İlk yapılan bina Küçücek Ortaokul'u  olarak eğitim- öğretime devam etmektedir. Okulumuzda 8 derslik vardır. Her sınıf  ikişer Şubedir.

 

Yerleşim yerinin isminin,  nereden geldiği konusunda belge yok. Ancak, yörede küçük bey adlı bir şahıstan dolayı daha sonra Küçücek şekline  dönüştüğü rivayet edilmektedir.

2022 yılı itibariyle okulumuz 4 şubeden oluşmaktadır. binamızın yıkılması sebebi ile ilk ve ortaokul sabahçı öğlenci şeklinde eğitim faaliyetlerini sürdürmekteyiz.2024 yılı itibariye  8 derslikli yeni yapılacak okulumuzda eğitim öğretime devam edeceğiz

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.11.2013 - Güncelleme: 16.09.2022 17:35 - Görüntülenme: 1909
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
TARİHÇEMİZ,